Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92 ]

08. 11. 2017. 23:23 >> 22:53

TRAMPOVA TURNEJA

Pomen žrtvama komunizma pa put u Kinu

Predsjednik SAD Donald Tramp proglasio je današnji dan "danom žrtava komunizma", povodom 100-godišnjice Oktobarske revolucije u Rusiji.

"U prethodnih 100 godina, komunistički totalitarni režimi širom svijeta ubili su više od 100 miliona ljudi i izložili još nebrojeno mnogo eksploataciji, nasilju i neviđenom uništenju. Danas se sjećamo svih onih koji su umrli i svih onih koji nastavljaju da pate pod komunizmom", saopštila je Bijela kuća, prenosi AFP.

Bijela kuća objavila je saopštenje dan prije nego što je predsjednik Tramp napustio Južnu Koreju i zaputio se za Kinu, koja je komunistička država od 1949. godine.

Predsjednik SAD se trenutno nalazi na 12-dnevnoj turneji kroz Aziju.

Tramp je ranije nazivao kineskog predsjednika Si Đinpinga "prijateljem", a danas ga je pohvalio, rekavši da puno pomaže u rješavanju krze sa Sjevernom Korejom, navodi AFP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније