Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

08. 11. 2017. 13:51 >> 13:19

"FOKUSIRAJTE SE NA BOGA"

Papa: Spustite telefone, misa nije predstava

Papa Franja kritikovao vjernike, sveštenike i biskupe koji prave fotografije tokom mise, rekavši da bi trebalo da se fokusiraju na Boga umjesto na telefon.

"Sveštenik kaže 'uzdignite svoja srca'. Ne kaže 'podignite telefon da slikate''', rekao je Franja desetinama hiljada ljudi na nedjeljnom skupu na trgu Sv. petra u Vatikanu. On je rekao i da je korišćenje telefona tokom mise jako ružna stvar.

"Tužan sam kada sam na misi ovde na trgu ili u bazilici, a vidim toliko podignutih telefona. Ne samo kod vjernika, već i kod sveštenika, a i nekih biskupa! Misa nije predstava...zato zapamtite, bez telefona!", rekao je papa, nakon čega je masa počela da aplaudira, prenosi Rojters.

On je nakon svog izbora za papu 2013. rekao da ga boli kada vidi sveštenike u impozantnim automobilima i da koriste najnovije modele mobilnih telefona.

Franja se prevozi u jednostavnom Fordu, marke "fokus", a nije viđen da koristi telefon od javnosti otkad je postao papa.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније