Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2017. 20:43 >> 20:19
1

IZ UN-A SAOPŠTENO

Vojnici sistematski siluju žene Rohindža

Pripadnici oružanih snaga Mjanmara "sistematski" siluju žene muslimanske manjine Rohindža, izjavila je danas specijalna izaslanica UN Pramila Paten poslije svjedočenja nekoliko žena u prihvatnim centrima u Bangladešu.

Pramila Paten koja je zadužena da istraži seksualno nasilje nad ženama naroda Rohindža, posjetila je distrikt Koks Bazar gdje se nalazi nekoliko hiljada pripadnika te manjine.

Prema njenim riječima, vojnici su sproveli nekoliko "orkestriranih" zločina koji bi mogli da budu označeni kao zločini protiv čovječnosti.

"Čula sam grozne priče o kolektivnom silovanju i da su mnoge žene i devojke preminule poslije toga", rekla je izaslanica UN i dodala da je razgovarala i s pojedinima žrtvama na kojima su bile vidne povrede od zlostavljanja.

Više od 900.000 pripadnika Rohindža pobjeglo je od obnovljenih sukoba 25. avgusta u susjedni Bangladeš.

Rohindže u Mjanmaru smatraju "strancima" i vlast te zemlje, u kojoj su 95 odsto stanovnika budisti, ne priznaje im državljanstvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније