Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 11. 2017. 09:36 >> 09:05

PET OD 40 METAKA

Sjevernokorejac koji je prebjegao na jug upucan

Na vojnika Sjeverne Koreje koji je pokušao da prebjegne u Južnu Koreju četiri pripadnika njegove vojske ispalila su 40 metaka, saopštila je danas južnokorejska vojska.

 

 

 

Vojnik je juče pogođen s pet metaka i nađen na južnoj strani demilitarizovane zone kod sela Punmandžom, jedinom dijelu de fakto granice na kojem vojnici Sjeverne i Južne Koreje stoje jedni naspram drugih.

Vojska je saopštila da vojnik ima povrede vitalnih organa, ali da mu život nije ugrožen, dok su ljekati bolnice kod Seula u koju je primljen rekli da mu je stanje izuzetno ozbiljno i da će narednih 10 dana biti odlučujući.

Kako se navodi, južnokorejski vojnici nisu odgovorili paljbom.

Rijetko se doađa da vojnici Sjeverne Koreje dezertiraju u Južnu Koreju.

Više od 30.000 Sjevernokorejaca prebjeglo je u Južnu Koreju od kraja Korejskog rata koji je trajao od 1950. do 1953, ali je većina pobjegla u Kinu.

Jučerašnji incident dogodio se u vrijeme tenzija zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније