Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

14. 11. 2017. 10:41 >> 10:14

NAKON ZEMLJOTRESA

Iran: Okončane spasilačke operacije

Iran je saopštio da su okončane spasilačke operacije u oblastima pogođenim snažnim zemljotresom u kojem je poginulo najmanje 450 ljudi, a povrijeđeno 7.000.

"Operacija spasavanja u (zapadnoj) provinciji Kermanšah je završena", izjavio je šef iranske službe za vanredne situacije, Pir-Hosein Kolivand, prenio je Rojters.

Zemljotres jačine 7,3 stepena pogodio je u nedjelju oblast na iransko-iračkoj granici.

Potres se osjetio u nekoliko iranskih provincija, ali je najviše stradala Kermanšah. Više od 300 ljudi poginulo je samo u oblasti Sarpol-e Zahab u toj provinciji koja se nalazi na 15 kilometara od granice sa Irakom.

Kako su javili iranski mediji, u toj oblasti su ispod ruševina u ponedjeljak pronađene i spasene majka i beba.

Iranska televizija navodi da je zemljotres pričinio značajnu štetu u pojedinim selima. Potres je pokrenuo i klizišta koja su ugrozila napore spasioca.

Kurdski zdravstveni zvaničnici su naveli da je u Iraku poginulo najmanje šest osoba, a 68 povrijeđeno, dok je u sjevernim kurdskim oblastima Iraka poginulo sedam, a povrijeđeno 325.

Prema američkoj geološkoj službi, epicentar zemljotresa registrovan je jugozapadno od grada Halabdže, duž iračko-iranske granice.

Tass navodi da je epicentar zemljotresa bio na 10 kilometara dubine, kao i da se potres osjetio i u Kuvajtu.

Zemljotres se osetio i u Dijarbakiru, na jugoistoku Turske, kao i u mnogim djelovima Izraela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније