Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

14. 11. 2017. 22:25 >> 21:54

DAMASK SAOPŠTIO

Sirija traži da SAD povuku trupe

Sirija je pozvala SAD da povuku svoje trupe iz te zemlje budući da je borba protiv Islamske države skoro gotova.

U saopštenju ministarstva vajnskih poslova koje su danas prenijeli državni mediji navodi se da prisustvo američkih vojnika neće dovesti do političkog rješenja sukoba.

Saopštenje je izdato dan pošto je američki ministar odbrane Džejms Matis rekao da SAD "neće jednostavno otići" prije nego što politički proces pod pokroviteljstvom UN da rezultate.

Američki vojnici i oficiri za obuku pomažu arapsko-kurdskim Sirijskim demokratskim snagama u borbi protiv Islamske države u sjevernoj i istočnoj Siriji. Kurdski zvaničnici žele da Amerikanci ostanu u Siriji da bi se spriječili sukobi sa vladinim snagama.

Zvaničnici SAD tvrde da održavaju kontakte sa ruskim kolegama da bi se osiguralo da ne dođe do sukoba. Rusija je, sa druge strane, glavni saveznik predsjednika Bašara el-Asada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније