Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

17. 11. 2017. 20:56 >> 20:25

FER IZBORI NAJVAŽNIJI

SAD za povratak civilne vlasti u Zimbabveu

Državni sekretar SAD Reks Tilerson pozvao je danas na povratak civilne vlasti u Zimbabveu, rekavši da ta zemlja ima šansu da krene "novim putem" usljed naznaka da će dugogodišnji predsjednik Robert Mugabe biti svrgnut.

"Treba zajedno da radimo na brzom povratku na civilnu vlast u toj zemlji u skladu s njenim ustavom. Zimbabve ima priliku da krene novim putem, koji mora uključivati demokratske izbore i poštovanje ljudskih prava", rekao je Tilerson ministrima spoljnih poslova afričkih država u Stejt departmentu.

On je dodao da je najvažnije da se u Zimbabveu održe slobodni i fer izbori. Mugabe je pobijedio na prethodnim izborima koje su posmatrači ocijenili kao neregularne.

Prema riječima Tilersona, "narod Zimbabvea mora, u krajnjem, da izabere svoju vladu" i ponudio pomoć u tom procesu.

Njegova izjava dolazi pošto se Mugabe prvi put pojavio u javnosti otkako ga je vojska ranije ove nedjelje stavila u kućni pritvor. Vojska je saopštila da je postignut "značajan napredak" u pregovorima o njegovom odlasku s vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније