Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

17. 11. 2017. 22:44   >>  22:12

ARGENTINSKA VOJSKA

Od srijede tragaju za podmornicom

Argentinska mornarica saopštila je danas da je izgubila kontakt sa podmornicom sa 44 člana posade i da je započeta potraga.

U saopštenju se navodi da za podmornicom "San Huan", nestalom u srijedu, tragaju brodovi i avioni. Takođe, skeniraju se i sve radio frekvencije.

Portparol Enrike Balbi je rekao da je moguće da je podmornica imala problema sa elektrikom i da se još ne smatra izgubljenom.

"Posljednji (registrovani) položaj je bio prije dva dana. Ne želeći da zvučim predramatično, činjenica je da nikakva komunikacija nije mogla biti uspostavljena između podmornice i njene komande, čak ni alternativnim metodama koje podmornica ima. Čini se da postoji ozbiljan problem sa komunikacijom ili s elektrikom, kablovima, antenama ili drugom opremom", naveo je Balbi.

On je zamolio za strpljenje dok traje potraga i rekao da podmornica mora da izroni prije nego što može biti otkrivena vizuelno ili radarom.

Admiral Gabrijel Gonsales, komandant baze u koju je "San Huan" išao, rekao je da podmornica ima dovoljno hrane i kiseonika.

"Izgubili smo kontakt, još se ne radi o vanrednoj situaciji", rekao je on.

Argentinsko ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su vlade Velike Britanije, Čilea i SAD ponudile pomoć, a da se sarađuje i sa susjednim zemljama.

"San Huan" je porinut 1985, a 2014. je prošao remont.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније