Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

18. 11. 2017. 16:37 >> 16:06
5

INCIDENT NA VJEŽBI

NATO: Izvinjenje Erdoganu, nije neprijatelj

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izvinio se predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, jer se njegovo ime našlo na listi "neprijatelja" tokom vježbe.

Erdogan je povukao 40 vojnika sa vježbe, jer se njegovo ime, ali i ime Kemala Ataturka našlo među "neprijateljima", i rekao da to "nije jedinstvo i nije alijansa".

Stoltenberg je rekao da "incident ne predstavlja stav NATO" i da je u pitanju "potez pojedinca", a "listu neprijatelja" je navodno sastavljalo lice koje nije zaposleno u NATO.

Stoltenberg je objasnio da je ta osoba pod ugovorom sa norveškim vlastima, koje su ga udaljile sa vježbe i sprovode istragu. 

"Turska je veoma cijenjen saveznik NATO i oni imaju veliki doprinos u zajedničkoj bezbjednosti", rekao je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније