Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Mina ]

18. 11. 2017. 19:20 >> 18:57

GRČKA

Broj stradalih u poplavama porastao na 19

Broj nastaradalih u poplavama u Atini porastao je na 19, nakon što je pronađeno beživotno tijelo muškarca u skladištu u opštini Mandra, i dva tijela u moru u zalivu Elfesina, saopštili su zvaničnici.

Ukupno šest osoba se vode kao nestale u Mandri, zapadnom predgrađu grčke preijstonice, i za sada se ne zna da li pronađena tijela imaju veze sa nekim od nestalih, prenosi AP.

Velika oluja, praćena obilnim padavinama, ponovo je u petak pogodila Atinu, zbog čega je poplavljen glavni put u zapadnom predgrađu Keracini, a saobraćaj je u prekidu.

Vatrogasna služba je saopštila da je od srijede primila 910 poziva za pomoć, a pripadnici te službe su dosad spasili 96 ljudi koji su bili zarobljeni u vozilima i kućama.

Kako navodi AP, ovo su najgore poplave koje su posljednjih decenija pogodile atinsku oblast.

Od 23 povrijeđenih, 12 se još nalazi u bolnici, među kojima je i 82-ogodišnja žena za koju se navodi da je u ozbiljnom stanju na odjeljenju za intenzivnu njegu, saopštio je u četvrtak Nacionalni centar za zdravstvene operacije.

Mnoge porodice ostale su bez krova nad glavom nakon što je vodena stihija poplavila dva priobalna grada, Nea Peramos i Mandra, zapadno od grčke prijestonice, poslije obilne kiše koja je padala cijelu noć između utorka i srijede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније