Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 11. 2017. 20:52   >>  20:20 12

ZIMBABVE

Mugabe: Neću da podnesem ostavku

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe izjavio je večeras u obraćanju na nacionalnoj televiziji da ostaje na predsjedničkoj funkciji uprkos pritiscima da podnese ostavku.

Izvori bliski pregovorima Mugabea i vojske o njegovom povlačenju sa vlasti najavili su ranije danas da će on podnijeti ostavku nakon 37 godina na vlasti.

Mugabe je rekao da će ostati na mjestu šefa države bar do kongresa vladajuće stranke Zanu-PF u decembru.  On je večerašnje obraćanje završio riječima "hvala i laku noć" i nije najavio ostavku.

Ranije danas je smijenjen sa mjesta predsjednika Zanu-PF i dat mu je rok da do sjutra u podne podnese ostavku na mjesto šefa države, saopštio je Centralni komitet te partije.

Stranka je najavila da će u suprotnom pokrenuti proceduru za impičment, odnosno smjenu Mugabea sa mjesta predsjednika na sjednici parlamenta Zimbabvea koja je zakazana za utorak.

Mugabe je bio u kućnom pritvoru od srijede, kada je vojska preuzela kontrolu, nakon čega su uslijedili pregovori oko predaje vlasti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније