Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

20. 11. 2017. 19:19 >> 18:47

NAMJERA TRAMPA

S. Koreju želi da proglasi sponzorom terorizma

Predsjednik SAD, Donald Tramp izjavio je danas da namjerava da Sjevernu Koreju proglasi sponzorom terorizma.

On je naveo da bi taj korak doveo do novih kaznenih mjera protiv Pjongjanga i nazvao ga korakom koji je davno trebao da bude učinjen kao dio američke "kampanje maksimalnog pritiska" na Sjevernu Koreju.

Taj potez bi vratio Sjevernu Koreju na listu zemalja koje SAD vide kao sponzore terorizma prvi put poslije 2008, kada je uklonjena sa spiska u pokušaju spašavanja sporazuma o obustavi nuklearnog programa Pjongjanga.

Američki zvaničnici su ubistvo polubrata sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una u Maleziji ranije ove godine okarakterisali kao čin terorizma.

Ako bude stavljena na spisak, Sjeverna Koreja će biti pridružena Iranu, Sudanu i Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније