Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

20. 11. 2017. 22:56   >>  22:27

UMJESTO LONDONA

Pariz sjedište Evropske bankarske uprave

Pariz je izabran za sjedište Evropske bankarske uprave (EBA) koja zbog Bregzita treba da se premjesti iz Londona u neku drugu zemlju Unije, odlučeno je danas glasanjem organizovanom u Briselu, saopšteno je iz Evropske unije (EU).

Prema jednom diplomatskom izvoru glavni grad Francuske je izvučen žrijebom na kraju treće runde glasanja kada su ostali Pariz i Dablin sa istim brojem glasova.

U glasanju su učestvovali ministri 27 zemalja EU koji ostaju u Uniji.

EBA ima 159 zaposlenih, bavi se nadzorom nad bankama i objavljuje rezultate "stres testova". Za sjedište te organizacije je na početku izborne kampanje bilo osam kandidata.

Ranije danas izabran je Amsterdam za sjedište Evropske agencije za ljekove (EMA).

Te dvije organizacije treba da napuste London kada se Britanija bude i formalno odvojila od EU što je predviđeno 2019. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније