Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavila R.B. ]

21. 11. 2017. 21:51 >> 21:21

USKORO ZAKLETVA

Mnangagva novi predsjednik Zimbabvea

Bivši potpredsjednik Zimbabvea Emerson Mnangagva položiće zakletvu kao novi predsjednik ove države sjutra ili u četvrtak, 23. novembra, rekao je sekretar vladajuće stranke ZANU-PF Patrik Činamasa.

Jedan od visokih zvaničnika ove stranke Lavmor Matuke rekao je Rojtersu da će Mnangagva položiti zakletvu u narednih 48 časova i da će tu dužnost obavljati do kraja mandata Roberta Mugabea, odnosno do narednih opštih izbora.

Izbori se moraju održati do septembra 2018. godine.

Robert Mugabe (93) podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Zimbabvea, ubrzo nakon što je parlament pokrenuo proces opoziva kako bi se okončala njegova skoro 40-godišnja vladavina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније