Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 07. 2013. 12:34 >> 12:35

MOLITVA ZA IMIGRANTE

Papa Franjo na Lampeduzi

Čamcima je danas do italijanskog ostrva Lampeduza doplovilo novih 166 imigranata kojima je u pomoć pritekla italijanska obalska straža. Samo sat kasnije, na Lampeduzu je stigao i papa Franjo, koji će se na ostrvu pomoliti za stotine imigranata koji su iz Sjeverne Afrike krenuli ka Evropi u potrazi za boljim životom.

Papa će baciti vijenac u more sa mjesta na koje stižu imigranti iz pravca Libije i Tunisa, a porijeklom najčešće iz sukobima zahvaćenih područja Afrike (Somalije, Etiopije) ili sa Bliskog istoka (Irak, Sirija, Avganistan).

Tokom dana, papa bi trebalo da održi misu u znak sjećanja na stradale na moru, a oko 50 imigranata, među kojima ima i muslimana, zatražilo je da ih primi poglavar Rimokatoličke crkve.

Oko 50.000 imigranata i izbjeglica je 2011, poslije Arapskog proljeća, došlo iz Tunisa i Libije do Lampeduze, na pola puta između afričke obale i Sicilije. Stotine su se udavile pokušavajući da se domognu italijanske obale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније