Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 07. 2013. 12:56 >> 13:17

NAKON MASAKRA

Muslimanska braća pozvala na ustanak

Lider Partije Jaki Egipat i bivši kandidat za predsjednika države Abdulmunim Ebu l Futuh nakon krvoprolića koje je jutros počinjeno ispred Centrale državne garde u Kairu zatražio da smjesta podnese ostavku prelazni predsjednik države Adli Mansur, javlja agencija Anadolija.

Organizacija Muslimanska braća, koja podržava svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija, pozvala je danas na ustanak i zatražila intervenciju međunarodne zajednice "u zaustavljanju masakra".

Adli Mansura je na mjesto prelaznog predsjednika države imenovao Abdulfetah el-Sisi, načelnik egipatskog Generalštaba, pod čijom je komandom svrgnuta demokratski izabrana vlast u Egiptu.

"Ako već nije sposoban voditi državu, onda bi Adli Mansur odmah trebao podnijeti ostavku na tu poziciju", rekao je Ebu-l-Futuh u saopštenju za medije.

"Ispred Centrale državne garde je počinjen zločin. U cilju zaustavljanja krvoprolića, svi dostojanstveni Egipćani bi se trebali usprotiviti tome", kazao je Ebu-l-Futuh.

Organizacija Muslimanska braća je izdala saopštenje da su u napadu koji je u jutarnjim satima izveden ispred Centrale državne garde smrtno stradale 53 osobe, među kojima i petero djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније