Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

24. 11. 2017. 20:06 >> 19:39

OD AMERIČKOG SUDA

Osuđen na 472 godine zatvora

Američki sud osudio je 31-godišnjeg Broka Frenklina na 472 godine zatvora zbog seksualne trgovine djecom, rekao je sudski zvaničnik.

Lokalni mediji su ocijenili da je riječ o rekordnoj kazni za trgovinu ljudima.

Frenklina je ranije ove godine sud u Koloradu proglasio krivim po 30 tačaka optužnice uključujući trgovinu maloljetnicima i odraslim osobama, kao i podsticanje dječje prostitucije, prenosi Rojters pozivajući se na lokalne medije.

Televizija FOX 31 Denver navodi da je riječ o najdužoj zatvorskoj kazni za trgovinu ljudima u američkoj istoriji. 

"Kaznom od 400 godina šalje se snažna poruka širom zemlje da nećemo tolerisati tu vrstu nasilja", rekla je Dženet Drejk, portparolka Kancelarije tužioca Kolorada. 

U optužnici je navedeno da je organizovana kriminalna grupa, čiji je Frenklin bio vođa, koristila narkotike i nasilje da bi kontrolisala djevojke i primoravala ih na polne radnje. Dodaje se i da je grupa prodavala usluge djevojaka na internetu. 

Banda se sastojala od sedam članova, od kojih su četvorica već bila osuđivana. 

Grupa "Polaris" koja se bori protiv ropstva saopštila je da je primila prijave više od 22.000 slučajeva vezanih za seksualnu trgovinu u SAD tokom protekle decenije. 

Prema podacima Međunarodne organizacije rada, u svijetu su više od 40 miliona ljudi žrtve trgovine ljudima, a oko četiri miliona njih je prisiljavano na seksualno iskorišćavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније