Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

25. 11. 2017. 09:20   >>  08:47

JEDINSTVEN SISTEM

Zemlje BRIKS-a trgovaće zlatom

Države okupljene u BRIKS-u, koji čine Rusija, Brazil, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, razmatraju mogućnost uspostavljanja jedinstvenog sistema trgovanja zlatom.

Takvu namjeru, prema pisanju ruskih medija, saopštio je u petak viceguverner Rusije, Sergej Švecov.

"Tradicionalni sistem trgovanja sa sjedištem u Londonu i dijelom u švajcarskim gradovima postaje manje relevantan, s obzirom na razvoj novih trgovačkih središta, prvenstveno u Indiji, Kini i Južnoafričkoj Republici", istakao je Švecov, a prenose agencije TASS i Hina.

"Raspravljamo o mogućnosti uspostavljanja jedinstvenog sistema trgovanja zlatom, kako na nivou BRIKS-a, tako i na bilateralnom nivou", dodao je ruski viceguverner, napominjući da bi to moglo poslužiti kao temelj za stvaranje novih referentnih sistema.

Kako se navodi, centralna ruska banka potpisala je bilateralni sporazum o razvoju trgovine zlatom sa kineskim kolegama. Domaći regulator, rekao je Švecov, planira iduće godine da preduzme prve korake na kreiranju jedinstvenog trgovinskog sistema sa Kinom.

"Polazimo od pretpostavke da treba uspostaviti veze na području trgovine i kliringa. Suština je da kupci zlata sami odlučuju o mjestu kupovine", istakao je ruski predstavnik, dodajući da će trgovinsko povezivanje omogućiti učesnicima na tržištu da sklapaju poslove na međunarodnim tržištima uz centralizovani sistem kliringa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније