Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

08. 07. 2013. 17:13 >> 17:13

JANGCEKJANG

Kina:Milioni tona mulja pušteni kroz branu

Za posljednjih 13 godina više od 390 miliona tona mulja prošlo je kroz branu na kineskoj rijeci Jangcekjang. Svake godine u tradicionalnoj operaciji puštanja nanosa kroz ovu branu, nivo korita rijeke spusti se za malo više od dva metra.

 

 

Na fotografiji koja podsećaju na prizor iz apokaliptičnih filmova vidi se kako 30 miliona tona žutog mulja kulja kroz tri otvora na brani u oblasti Henan.

Prolaznici koji pored ove džinovske bujice djeluju sasvim minijaturno, posmatraju silu koja se jednom godišnje oslobodi kroz branu visoku 154 metra i široku 1.317 metara.

 Izgradnja ove brane završena je prije 13 godina, a u radove koji su trajali šest godina uloženo je tri i po milijarde američkih dolara.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније