Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2017. 19:10   >>  18:37

NE PLAŠI SE DA KRITIKUJE

Mej: Tramp pogriješio, ali ipak dolazi

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da je Donald Tramp pogriješio što je na Tviteru proslijeđivao antimuslimansku propagandu britanske ekstremne desnice, ali da se ne odustaje od državne posjete američkog predsjednika Velikoj Britaniji.

Tramp je juče prvo retvitovao antimuslimanske video snimke, pa na kritike iz Velike Britanije poručio britanskoj premijerki da se umjesto njime bavi "radikalnim destruktivnim islamskim terorizmom u Velikoj Britaniji".

Mej je danas u Amanu rekla da se ne plaši da kritikuje ključnog saveznika svoje zemlje i navela da je propagandne snimke napravila "gnusna organizacija" u suprotnosti s "uobičajenom britanskom uljudnošću", prenio je Asošijetid pres.

"Činjenica da radimo zajedno ne znači da se plašimo da kažemo kada mislimo da u SAD nešto urade pogrešno i da budemo načisto s njima. Veoma sam jasna da je retvitovanje Britanije prvo pogrešno", rekla je Mej.

Mej nastoji da održi bliske odnose s Trampom, pošto je bila prva svjetska liderka koja ga je posjetila u Vašingtonu poslije inauguracije u januaru i pozvala ga u državnu posjetu koju formalno organizuje kraljica Elizabeta Druga.

Zbog Trampovog retvitovanja video snimaka koje je objavila zamjenica ekstremnodesničarske grupe "Britanija prvo" (Britain First), poslanici opozicionih laburista, kao i gradonačelnik Londona Sadik Kan, tražili su da se otkaže državna posjeta predsjednika SAD Velikoj Britaniji.

Mej je rekla da se posjeta ne otkazuje, ali i naznačila da se neće desiti u neposrednoj budućnosti.

"Poziv za državnu posjetu je ponuđen i prihvaćem. Tek treba da odredimo datum", rekla je Mej.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad rekla je danas da je Tramp pogriješio što je retvitovao ekstremnodesničarsku propagandu, ali i rekla njegovim kritičarima da imaju u vidu "veću sliku" bliskih odnosa dvije zemlje.

Ona je rekla da britanski narod odbacuje retoriku ekstremne desnice i da Vlada neće tolerisati "demonizovanje pripadnika drugih vjera ili etniciteta".

Rad se saglasila s predlogom konzervativnog poslanika Pitera Bona da Tramp obriše svoj nalog na Tviteru.

"Sigurna sam da mnogi od nas dijele njegovo stanovište", rekla je Rad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније