Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 11. 2017. 19:33   >>  19:07

BIJELA KUĆA

Tilerson ostaje na čelu Stejt departmenta

Bijela kuća saopštila je danas da će Reks Tilerson ostati na čelu Bijele kuće, pošto su se pojavile spekulacije da bi umjesto njega na čelo američke diplomatije mogao da dođe direktor Centralne obavještajne agencije (CIA) Majk Pompeo.

Portparolka Bijele kuće Sara Sanders rekla je "zasad nema najava", prenio je Frans pres.

"Tilerson nastavlja da vodi Stejt department i cijela Vlada je fokusirana na završetak ove nevjerovatno uspješne prve godine Trampove administracije", rekla je Sanders.

Dva zvaničnika, koja su tražila da im se objavljuju imena, rekla su danas da Bijela kuća razmatra da funkciju državnog sekretara SAD od Tilersona preuzme Pompeo, prenio je Asošijetid pres.

I ranije se spekulisalo da bi Tilerson mogao da bude smijenjen, pošto postoji neslaganja između državnog sekretara i predsjednika. Tilerson je, navodno, jednom prilikom rekao da je Tramp "moron".

Tramp je danas na pitanje novinara tokom sastanka s princom Bahreina da li želi da Tilerson ostane na čelu Stejt departmenta rekao: "On je ovdje. Reks je ovdje".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније