Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 12. 2017. 11:27 >> 11:04

MINISTARSKI

Japan traži sastanak SB UN o Sjevernoj Koreji

Japan je saopštio da će 15. decembra biti domaćin ministarskog sastanka Savjeta bezbjednosti o pronalaženju mirnog rješenja za zaustavljanje nuklearnog i balističkog programa Sjeverne Koreje i denuklearizaciju Korejskog poluostrva.





Japanski ambasador u UN Koro Bešo rekao je na konferenciji za štampu u petak u Njujorku da se mora uraditi više, pored sankcija koje su već uvedene Pjongjangu kako bi se spriječilo finansiranje i nabavka materijala za nuklearne i raketne programe sjevernokorejskog lidera Kim Džon Una.

Bešo je rekao da članice UN razgovaraju o "ciljevima" ministarskog sastanka i dodao da još nije jasno da li će biti moguće usvajanje zajedničke rezolucije ili izjave.

Očekuje se da generalni sekretar UN Antonio Guteres obavijesti SB UN o najnovijim činjenicama, a američki zvaničnici su najavili da će sastanku prisustvovati i državni sekretar SAD Reks Tilerson.

Ministar spoljnih poslova Japana Taro Kano predsjedavaće ministarskom sastanku.Sjeverna Koreja je u srijedu ujutru lansirala interkontinentalnu bal

ističku raketu koja ima kapacitet da pogodi ciljeve na teritoriji SAD. Državna televizija je objavila da je lansirana raketa "Hvasong-15", koja je mnogo jača od prethodnih.

Nova balistička proba Pjongjanga izazvala je oštru reakciju u SAD i osudu UN i međunarodne zajednice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније