Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 12. 2017. 13:42   >>  13:11

PROMIJENIO PRIČU

Tramp znao da je Flin lagao FBI

Predsjednik SAD Donald Tramp je nagovijestio da je u vrijeme otpuštanja svog nekadašnjeg savjetnika za nacionalnu bezbjednost Majkla Flina znao da je on lagao Federalni istražni biro (FBI) i potpredsjednika SAD Majka Pensa o svojim kontaktima s ruskim zvaničnicima.

 

 

 

Tramp je juče na Tviteru iznio tu, drugačiju verziju priče, pošto je prvobitno tvrdio da je u februaru smijenio Flina jer on nije bio iskren prema Pensu povodom tih kontakata iz perioda tranzicije vlasti u SAD."Morao sam da smijenim generala Flina jer je lagao potpredsjednika (SAD) i FBI.

On je priznao krivicu za te laži. To je šteta, jer su njegove akcije tokom prelaznog perioda bile zakonite. Nije bilo ničeg da se krije", naveo je Tramp juče na Tviteru.

Lagati FBI je krivično djelo, a Flin je u petak priznao na sudu krivicu po optužbi da je dao lažnu izjavu agentima FBI-ja o svom razgovoru s tadašnjim ruskim ambasadorom u Vašingtonu Sergejem Kisljakom u decembru prošle godine.Flin je takođe pristao da bude saradnik u istrazi specijalnog savjetnika

Roberta Mulera o miješanju Rusije u američki izborni proces, odnosno povezanosti Trampovog izbornog štaba s Rusijom.Pošto je jučerašnji tvit pokrenuo nova pitanja, Trampovi saradnici su pokušali da naprave distancu između predsjednika SAD i njegove poruke na Tviteru, navodeći da je tvit zapravo napisao Džon Dod, jedan od Trampovih advokata.

Dod je odbio da komentariše tu situaciju.Kako ocjenjuje AP, nije jasno zašto bi Tramp naveo da je razlog za otpuštanje Flina bio taj što je lagao FBI, jer je američki predsjednik na taj način nagovestio da je i u to vrijeme znao da je Flin uradio nešto protivzakonito, iz čega slijedi da istraga nije tako neozbiljna kako on sve vrijeme predstavlja.

Takođe nije jasno kako bi predsjednik SAD znao da je Flin lagao FBI, ako ta informacija o kontaktima s Rusima nije došla do njega, što on sve vrijeme tvrdi, dodaje agencija.

Flin je otišao iz Bijele kuće u februaru, priznavši tada jedino da Pensu nije dao punu informaciju o svom razgovoru s Kisljakom.

Tramp je poslije smjenjivanja Flina tražio od tadašnjeg direktora FBI-ja Džejmsa Komija da obustavi istragu Biroa o tom pitanju, prema Komijevom svjedočenju. Komi je odbio, a Tramp je ubrzo smijenio i njega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније