Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

04. 12. 2017. 13:16 >> 12:44

OSTAJE NA ČELU CSU

Zehofer odlazi s mjesta guvernera Bavarske

Horst Zehofer, konzervativni saveznik njemačke kancelarke Angele Merkel odlazi s mjesta bavarskog guvernera u korist mlađeg rivala, rekli su danas poslanici njegove stranke.

 

 

 

Predsjednik bavarske regionalne vlade ovom odlukom nastoji da prekine borbu za lokalnu vlast, nepoželjnu u trenutku kada Angela Merkel pokušava da formira novu vladu.

Zehofer je lider bavarske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) i guverner Bavarske od 2008. godine.

CSU je jedina bavarska saveznica Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Angele Merkel i jedna od tri stranke dosadašnje vladajuće koalicije.

Zehofera (68), koji će ostati na čelu CSU, na mjestu guvernera će naslijediti ministar finansija Bavarske Markus Seder (50).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније