Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: J.B.Č. ]

05. 12. 2017. 08:47   >>  09:33 3

KRAJ DRAME

Sakašvili htio da se ubije pa uhapšen

Pripadnici ukrajinske policije uhapsili su bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na krovu njegove kuće u Kijevu. On je prijetio da će skočiti sa krova zgrade.

Sakašvili, kod kojeg je policija došla rano jutros kako bi izvršila pretres stana, popeo se na krov i zaprijetio da će skočiti, javila je nešto ranije danas Televizija 1+1, a prenosi Sputnjik.

Ispred stana su odmah stigli spasioci i ljekari. Jedan od saradnika bivšeg predsjednika Gruzije hospitalizovan je sa prelomima ruke i noge, javila je televizija.

Kako je saopštila ukrajinska agencija UNN, pretres se vršio zbog sumnje da protestne akcije u kojima učestvuje političar finansira okruženje bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča.

Sakašvilijev saradnik David Sakvarelidže jutros je izjavio da su nepoznate osobe provalile vrata Sakašvilijevog stana u Kijevu.

Sakašvili, bivši guverner ukrajinskog regiona Odese, a sadašnji lider ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga organizovao je u nedjelju miting u centru Kijeva sa kojeg je pozvao Ukrajince da "uklone diktaturu oligarha" i umjesto toga uspostave "diktaturu srednje klase".

"Predlažem da ne čekamo još 25 godina i da uklonimo diktaturu oligarha kako bismo uspostavili diktatiru srednje klase", rekao je Sakašvili.

On je organizovao "Maršu za opoziv (impičment)" predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, na kojem se, prema procjeni lokalne policije, okupilo oko 2,5 hiljada ljudi.

Sakašvili je rekao da je spreman da, ako treba, povede novu ukrajinsku vladu.

"Ukrajini su hitno potrebne nove vlasti, nova vlada i moramo zajedno da je oformimo. Spreman sam da to uradim zajedno sa vama, da povedem taj proces sa vama i, ako treba, da dođem na čelo te vlade", rekao je Sakašvili.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније