Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 12. 2017. 12:41 >> 12:09

O BREGZITU

Hamond:Uvjereni smo u sporazum sa EU

Velika Britanija je uvjerena u mogućnost postizanja sporazuma sa Evropskom unijom (EU) o modelitetima razlaza uprkos neuspjehu jučerašnje runde pregovora, izjavio je danas britanski ministar finansija Filip Hamond.

 

 

 

Vrlo smo blizu, ali još nijesmo postigli sporazum, rekao je Hamond novinarima u Briselu.

Kako je rekao, Britanija je uvjerena u to da će biti u situaciji da postigne dogovor.I predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i britanska premijerka Tereza Mej juče su izrazili uvjerenje u "pozitivan" ishod prve faze pregovora o Bregzitu, iako nije postignut sporazum kojem su se nadali.

Britanska premijerka je navela da razlike postoje u dva od tri pitanja.

Ona je u Brisel došla posljednjeg dana roka koji je EU odredila za postizanje "dovoljnog napretka" u tri primarna pitanja Bregzita - finansijske obaveze Londona, prava evropskih građana u Velikoj Britaniji i pitanje irske granice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније