Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V.

05. 12. 2017. 21:29 >> 20:57
1

TILERSON PONOVIO

SAD posvećene NATO-u

Američki državni sekretar Reks Tilerson izrazio je danas u Briselu čvrstu posvećenost SAD NATO-u i sporazumu Alijanse o zajedničkoj odbrani.

 

Tilerson je na početku sastanka s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom rekao da su mnoge članice NATO-a pojačale svoju posvećnost Alijansi, "ne samo riječima već i novcem" što je, kako je rekao, veoma važno predsjedniku SAD Donaldu Trampu.

Stoltenberg je rekao da cijeni "snažno liderstvo" Vašingtona po mnogim važnim pitanjima za Alijansu i njegovu čeličnu posvećenost NATO-u i transatlantskim vezama, kao i zbog činjenica da SAD povećavaju svoje prisustvo u Evropi.

Tilerson je rekao da svi amerilčki prijatelji i svi u Alijansi treba da znaju da su SAD posvećene članu sporazuma o NATO koji nalaže da sve članice reaguju ako je neka država iz NATO napadnuta.

"Naša posvećnost je, kako ste rekli, čelična i naša posvećenost Članu 5 sporazuma je nepokolebljiva", rekao je Tilerson.

Tramp je tokom predizborne kampanje dovodio u pitanje smisao postojanja Alijanse, i u prvom svom govoru u Briselu u maju nije otvoreno izrazio posvećenost zajedničkoj odbrani ali je to učinio potom u julu u Poljskoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније