Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 12. 2017. 11:16   >>  10:44

ZAJEDNIČKE VJEŽBE

"Crni bombarder" iznad Korejskog poluostrva

Američki bombarder preletio je danas iznad Korejskog poluostrva u okviru zajedničkih vojnih vježbi sa Južnom Korejom, u kojima učestvuje na stotine aviona.

 

 

 

To je, kako se smatra, jasno upozorenje nakon što je Sjeverna Koreja prošle nedjelje testirala svoju dosad najveću i najmoćniju raketu.

Združeni generalštab južnokrejskih oružanih snaga saopštio je danas da je američki supersonični bombarder B-1B, čija je baza na Guamu, simulirao udare na kopno u blizini južnokorejske istočne obale tokom vježbi sa borbenim avionima SAD i Južne Koreje, prenosi AP.

"Tokom vojnih vježbi, južnokorejske i američke vazduhoplovne snage pokazale su čvrstu namjeru i sposobnosti saveznika da kazne Sjevernu Koreju nakon što je ta zemlja zaprijetila nuklearnim oružjem i raketama", navodi se u saopštenju.

Prelijetanja aviona tipa B-1B postala su sve uobičajeni oblik pokazivanja snage Sjevernoj Koreji, koja je poslije tri probe interkontintinentalnih balističkih raketa jasno načinila pomak u izgradnji nuklearnog arsenala koji bi mogao da ugrozi kopno SAD, napominje američka agencija.

U petodnevnim vježbama, koje su počele u ponedjeljak, učestvuje više od 200 aviona, među kojima šest američkih F-22 i 18 nevidljivih lovaca F-35.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније