Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

07. 12. 2017. 23:32 >> 23:00
1

O JERUSALIMU

Rusija i Turska zabrinute zbog odluke SAD

Predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan danas su tokom telefonskog razgovora izrazili zabrinutost zbog odluke SAD da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, saopšteno je iz Kremlja.

"Obje strane su izrazile ozbiljnu zabrinutost u vezi s odlukom SAD o priznavanju Jerusalima kao glavnog grada Izraela i objavljivanjem planova za preseljenje ambasade SAD iz Tel Aviva u Jerusalim. Takvi koraci mogu naškoditi bliskoistočnom mirovnom procesu", navodi se u saopštenju koje je prenio TASS.

Erdogan je Putina obavijestio o sazivanju vanredne sednice Organizacije islamske saradnje u Istanbulu 13. decembra, posvećene situaciji u Jerusalimu.

Dva lidera su se saglasila da je dalja eskalacija napetosti u regionu nedopustiva i da napori međunarodne zajednice treba da budu usmjereni na podsticaj izraelsko-palestinskim pregovorima o kompromisnom rješenju svih problema, pa i statusa Jerusalima.

"Ponovljena je privrženost Rusije i Turske postizanju pravednog i održivog rješenja bliskoistočne krize na osnovama, prije svega, relevantnih rezolucija Savjeta bezbjednosti i Generalne skupštine UN i ostvarenja prava palestinskog naroda na državu", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније