Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 07. 2013. 17:01 >> 17:01

GONI GA IMPERIJA

Snouden prihvatio ponudu Venecuele?

Bivši saradnik CIA Edvard Snouden prihvatio je ponudu Venecuele da ode u azil u tu zemlju, objavio je "visoki ruski zvaničnik na Tviteru", prenosi agencija AFP.

 

 

Potvrde ove informacije još nema a smo par sati ranije predsjednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je bivšeg saradnika CIA Edvarda Snoudena da odluči da li želi da doleti u Karakas, nakon što je taj američki bjegunac poslao zahtjev za azil, kako bi izbjegao Sjedinjene Države.

- Primili smo pismo sa zahtjevom za azil. Snouden će morati da odluči kada će letjeti - ako na kraju odluči da doleti ovdje - rekao je Maduro novinarima u Predsjedničkoj palati, prenio je AFP.

Proteklog vikenda, ljevičarski lideri Venecuele, Nikaragve i Bolivije ponudili su azil Snoudenu, koji se već dvije nedjelje nalazi - kako se vjeruje - u tranzitnom dijelu moskovskog aerodroma Šeremetjevo, gdje čeka da mu neko obezbijedi "utočište".

U međuvremenu, kako prenose elektronski mediji, Vrhovni sud Irske odbacio je američki nalog za hapšenje Snoudena u slučaju da on sleti na irsko tlo - navodeći da je zahtjev, koji je u petak predala Ambasada SAD u Dablinu, morao biti odbačen jer nije precizirano gdje su počinjeni prekršaji koji mu se stavljaju na teret.

- Rekli smo tom mladiću: 'Goni te imperija, dođi ovdje!' - rekao je Maduro, misleći na SAD.

Ponude tri latinoameričke zemlje Snoudenu, Maduro je nazvao "kolektivnim humanitarnim političkim azilom". Ipak, Maduro je objasnio da do sada nije bilo kontakata sa Snoudenom, kojeg niko zapravo nije vidio još od 23. juna, kada je iz Hong Konga doletio u Moskvu. 

 -Ne, nijesam još razgovarao sa Snoudenom, ali volio bih - kazao je predsjednik Venecuele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније