Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

09. 12. 2017. 08:17 >> 07:45
12

IZRAELSKI AMBASADOR

Nema mira ako Jerusalim nije glavni grad

Izraelski ambasador pri UN, Dani Danon, pozvao je kasno sinoć sve nacije da slijede primjer SAD i priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela, javila je agencija AP.


Danon je na hitnom sastanku Savjeta bezbjednosti UN sazvanom poslije odluke Donalda Trampa o Jerusalimu rekao da je "priznavanje Jerusalima kao glavnog grada Izraela od ključnog značaja i neophodan korak ka miru" u regionu.

"Nikada neće biti mira ako Jerusalim nije glavni grad izraelske države. I ta činjenica se nikada neće promijeniti", rekao je Danon.

Ambasadori pet evropskih zemalja saopštili su poslije sjednice da je Trampova jednostrana odluka o Jerusalimu "nije u skladu sa rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN", javila je agencija Frans pres.

Trampova odluka je izazvala talas nezadovoljstva u muslimanskom svijetu dok se nekoliko hiljada Palestinca sukobilo sa izraelskim snagama bezbjednosti u Zapadnoj obali i pojasu Gaze, gdje su stradale dvije osobe i nekoliko desetina ljudi povrijedjeno.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније