Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

09. 12. 2017. 20:34 >> 20:02
2

NAKON ČETIRI GODINE

ID se vratila u Idlib

Islamska država vratila se u sirijsku provinciju Idlib, četiri godine pošto je odatle protjerana u borbi sa rivalskim džihadžističkim frakcijama, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Prema toj NVO, Islamska država je zauzela selo Bačkun posle višednevne borbe protiv koalicije Tahrir al-Šam, kojom dominira nekadašnji sirijski ogranak al-Kaide.

ID je prethodnih dana preotela od Tahrir al-Šama nekoliko sela i u susjednoj provinciji Hama.

Tri i po godine pošto je osvojila ogromne teritorije u Siriji i Iraku, "kalifat" Islamske države je urušen usljed više ofanziva vojski tih zemalja.

Rat u Siriji je počeo 2011. i u njemu je poginulo više od 340.000 ljudi a milioni su raseljeni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније