Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta/Mina [ Objavio: O.Z. ]

10. 12. 2017. 10:19 >> 09:54

NEĆE PRIMITI PENSA

Fatah pozvao na nastavak protesta

Pokret Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa pozvao je kasno sinoć Palestince da nastave proteste protiv odluke američkog predsjednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Poslije tri dana nasilja u kojima su četiri Palestinca poginula, Fatah je pozvao na "nastavak i proširenje protesta na svim mjestima gdje je pristuna izraelska vojska".

Abas je u znak protesta zbog Trampove odluke odlučio da ne primi američkog potpredsjednika Majkla Pensa koji polovinom decembra treba da posjeti Izrael i Zapadnu obalu.

Ministri inostranih poslova Arapske lige na sastanku u Kairu pozvali su kasno sinoć SAD da preispitaju svoju odluku.

Arapska liga je u rezoluciji usvojenoj poslije sastanka ocijenila da su se SAD povukle kao "sponzori i posrednici" izraelsko-palestinskog mirovnog procesa i zatražile od njih da povuku odluku.

Prema navodima Crvenom polumjeseca, 171 Palestinac je povrijeđen u subotu u Zapadnoj obali i 60 u pojasu Gaze u sukobima sa izraelskim snaga bezbjednosti koji su bacali suzavac na demonstrante.

Trampova odluka je izazvala talas nezadovoljstva u muslimanskom svijetu ali i osudu velikog dijela međunarodne zajednice.

Maskirani napadači bombama na sinagogu

Maskirani napadači gađali su zapaljivim bombama sinagogu u Geteborgu, nekoliko sati nakon protesta održanog u Malmeu, zbog odluke predsjednika SAD da Jerusalim prizna kao prijestonicu Izraela.

Kako se navodi, napad se dogodio u subotu uveče poslije 22, a napadači su na sinagogu bacili desetak Molotovljevih koktela u trenutku kada se u njoj održavala zabava jevrejske omladine, koja se zbog napada sakrila u podrum do dolaska policije, prenosi Index.hr.

Predstavnik pokreta jevrejske omladine Dvir Maoz kazao je da su vidjeli vatrenu kuglu malo poslije 22 sata.

U napadu niko nije povrijeđen, a policija je jutros privela trojicu osumnjičenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније