Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta; B.V.

11. 12. 2017. 10:32 >> 10:00
3

KALIFORNIJA

Gori površina veća od Njujorka

Površina zahvaćena požarima u američkoj saveznoj državi Kaliforniji značajno se proširila i sada je veća od grada Njujorka, prenosi Bi-Bi-SI (BBC).

 

Vatra u Venturi i Santa Barbari zahvatila je 230.000 hektara. Požar se brzo širi zbog jakog vjetra i dnevno zahvati 50.000 hektara, što ga čini petim najvećim požarom u istoriji SAD.

Zvaničnici su naredili evakuaciju više od 200.000 ljudi kojima su životi i imovina ugroženi u četiri velika požara koja se i dalje šireod Los Andjelesa do Venture.

Evakuacija je naređena i stanovnicima Karpinetija, nedaleko od nacionalnog parka Los Padres, oko 160 kilometra jugozapadno od Los Anđelesa.

Meteorolozi su naveli da će jak vjetar duvati tokom dana, dok se u večernjim časovima očekuje njegovo slabljenje.

Lokalna vatrogasna stanica je na Tviteru objavila slike zapaljenih kuća na obodima Karpinetije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније