Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

11. 12. 2017. 20:53   >>  20:31 1

RAKETA IZ GAZE

Izrael odgovorio napadom iz vazduha

Jedna raketa ispaljena iz pojasa Gaze pala je večeras na jug Izrela, saopštila je izraelska vojska koja je odgovorila napadom iz vazduha na dva punkta islamskog Hamasa na jugu Gaze, rekli su tamošnji izvori koje je potvrdila izraelska vojska.

Ona smatra Hamas odgovornim za sve napade koji potiču iz pojasa Gaze kojim vlada ta islamska ekstremistička organizacija Paklestinaca.

Palestinski mediji su javili da je izraelski tenk gađao pozicije Hamasa u Kan Junisu i Rafi, ali izvještaja o žrtvama nema. U subotu su dva pripadnika Hamasa poginula u napadu na pojas Gaze što je takođe bio odgovor na ispaljivanje rakete.

U četvrtak je lider Hamasa Ismail Hanije pozvao na novu "Intifadu" - ustanak, jer je predsjednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim kao glavni grad Izraela, iako Palestinci tamo planiraju da proglase sjedište svoje buduće države.

Od početka protesta protiv Trampove odluke na palestinskim teritorijama poginula su četiri Palestinca, a stotine su ranjene.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније