Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 12. 2017. 18:35   >>  18:05

VRIJEDNI STOTINE MILIONA $

Predstavljeni projekti na konferenciji u Parizu

Kabinet predsjednika Francuske Emanuela Makrona objavio je danas 12 međunarodnih projekata u koje će biti uložene stotine miliona dolara u okviru borbe protiv klimatskih promjena.

Projekti su predstavljeni na klimatskoj konferenciji u Parizu, na kojoj je Makron govorio i o odluci američkog predsjednika Donalda Trampa o povlačenju iz Pariskog sporazuma o klimi.

Među projektima su program o električnim vozilima za osam saveznih država SAD, investicioni fond za karipske zemlje pogođene uraganom i novac američkog milijardera Bila Gejtsa za pomoć farmerima u adaptaciji na klimatske promjene.

Projekti imaju za cilj što brži prestanak korišćenja motora sa unutrašnjim sagorijevanjem, u okviru napora za smanjenje štetnih zračenja koja doprinose globalnom zagrijevanju.

Na skupu u Parizu učestvovalo je nekoliko desetina svjetskih lidera, među kojima i potpredsjednik Vlade crne Gore Zoran Pažin, koji je poručio da je Crna Gora bezrezervno spremna da doprinese globalnoj borbi protiv klimatskih promjena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније