Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 07. 2013. 22:15   >>  22:15

PREDOMISLILI SE

Španija spremna na izvinjenje Boliviji

Španija je spremna na izvinjenje bolivijskom predsjedniku Evu Moralesu čiji je avion iz Moskve bio preusmjeren zbog sumnji da je u njemu Edvard Snouden, a prethodno mu je bilo onemogućeno da uđe u francuski, portugalski, španski i italijanski vazdušni prostor.

 

 

Snouden, koga Vašington traži zbog špijunaže, nalazi se u tranzitnom području moskovskog aerodroma “Šeremetjevo” i traži zemlju koja će ga primiti nakon što je pobjegao iz Hong Konga 23. juna.

Ranije je, španski ministar vanjskih poslova Žoze Manuel Garcia Margalo, u vezi sa ovim događajem, rekao da se “Španija nikada neće izviniti Boliviji”, međutim, danas je izjavio suprotno.

Margalo je, odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi sa ovim događajem, rekao da Španija nikada nije zatvorila vazdušni prostor za avion u kojem je bio bolivijski predsjednik Morales, da im je usljed tehničkih problema uvijek bilo dozvoljeno zaustavljanje na Kanarskim ostrvima, kao i da nikada nisu Moralesov život stavljali u opasnost.

“Uprkos svemu, ukoliko bude pogrešnih tumačenja, ja ne vidim problem da se izvinim. Ako bude pogrešno vjerovao u nešto, mi ćemo riješiti problem”, rekao je Margalo.

Prema njegovim riječima, Bolivija je trebala samo poslati zvanično pismo u kojem će napisati da se Snouden nije nalazio u avionu.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније