Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

12. 12. 2017. 19:04 >> 18:31
2

NAPADAČ OSTAVIO PORUKU

"O Ameriko, umri u svom bijesu"

Muškarac koji je izveo napad u podzemnoj željeznici u Njujorku prethodno je ismijavao američkog predsjednika Donalda Trampa na društvenim mrežama, saoštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni za napad Ajaked Ula, koji je u ponedjeljak aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu na Menhetnu, poručio je Trampu na Fejsbuku da "nije uspio da zaštiti svoju naciju".

Policija je kod njega pronašla zapise koji se odnose na smrt i Ameriku, navodi agencija AP. Na jednom od njih je pisalo: "O Ameriko, umri u svom bijesu".

Američki tužioci podigli su federalne optužnice protiv počinioca napada na Menhetnu.

Policija je juče saopštila da je 27-ogodišnjak koji je aktivirao improvizovanu bombu u njujorškom metrou u SAD došao prije sedam godina iz Bangladeša, sa vizom za ljude čiji rođaci su građani SAD ili stalno naseljeni u toj zemlji.

Prema zvaničnicima, on je policiji rekao da ga je na napad inspirisala Islamska država, ali da nema kontakte s tom grupom.

On je prilikom aktiviranja eksploziva pretrpio povrede stomaka i šaka, a prilikom detonacije je povrijeđeno još troje ljudi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније