Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio P.R. [ Beta ]

12. 12. 2017. 21:21 >> 20:50

DRŽAVNI SEKRETAR

Tilerson protiv vojne akcije u Koreji

Američki državni sekretar, Reks Tilerson izjavio je danas da bi vojna opcija protiv Sjeverne Koreje, u slučaju izostanka diplomatskih rješenja, značila njegov lični neuspjeh.

SAD će "povećavati pritisak sve dok se Sjeverna Koreja u značajnoj mjeri ne posveti" dijalogu o svom spornom nuklearnom programu, naveo je Tilerson.

Šef američke diplomatije je rekao da SAD "imaju iza sebe snažno vojno prisustvo" i da su "vojno spremne", ako Sjeverna Koreja "napravi pogriješan izbor".

Predsjednik SAD, Donald Tramp je više puta prijetio Sjevernoj Koreji "potpunim uništenjem" u slučaju napada na SAD.

"To nije put kojim želimo da idemo. Naša uloga u Stejt departmentu je da stvorimo alternativni put", izjavio je Tilerson.

Ipak, kako kaže, SAD mogu kreirati samo svoj dio tog puta, kroz kampanju međunarodnog pritiska na Pjongjang, koji "sam odlučuje o svojoj budućnosti".

"Želimo da naprave dobar izbor, koji će značiti kraj razvoja atomskog oružja i početak dijaloga", naveo je državni sekretar.

Prema njegovim riječima, ako vlada Kim Jong Una nastavi trenutnim kursom, "rizikuje da pređe granicu poslije koje diplomate više ništa neće moći da urade".

"Ako se pređe granica, neću uspjeti. A ne želim da ne uspijem", zaključio je Tilerson.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније