Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 07. 2013. 23:32 >> 23:32

PLUĆNA EMBOLIJA

Plasido Domingo u bolnici

Španski operski pjevač Plasido Domingo oporavlja se u bolnici u Madridu od plućne embolije - začepljenja arterije u plućima, izjavila je danas njegova predstavnica za štampu Nensi Selcer, prenose agencije.

 

 

Ona je navela da će 72-godišnji tenor morati da ostane u bolnici, u koju je primljen juče, naredne tri do četiri nedjelje.

- Dobro se osjeća i odlično reaguje na terapiju - kazala je Selcer.

Domingo, koji je, takođe, i generalni direktor opere u Los Anđelesu, bio je primoran da otkaže nekoliko nastupa koji su bili predviđeni za ovaj mjesec, javile su agencije.

Ovo nije prvi put da se Domingo suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemom. Godine 2010, operisao je rak debelog crijeva.

Tokom karijere, španski tenor izveo je više od 140 uloga, a poznat je i kao član čuvenog operskog trija "Tri tenora", koji su pored njega činili Lućano Pavaroti i Hoze Kareras.

Zbog svojih napora u promovisanju opere širom svijeta, Domingo je nedavno imenovan za ambasadora dobre volje Uneska.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније