Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 12. 2017. 10:30 >> 09:58

ZBOG NUKLEARNOG PROGRAMA

Gutereš:Sankcije ključne protiv Sjeverne Koreje

Generalni sekretar UN Antonio Guteres ocijenio je danas da su jedinstveni napori u potpunoj primjeni sankcija Sjevernoj Koreji od ključnog značaja za otklanjanje nuklearne i balističke prijetnje te zemlje.

 

 

 

Guteres, koji se nalazi u Tokiju gdje se sastao s japanskim premijerom Šinzom Abeom, rekao je da Sjeverna Koreja mora da odustane od nuklearnog programa zbog mira i stabilnosti u regionu.

"Jedinstven stav u Savjetu bezbjednosti UN od presudnog je značaja", rekao je Guteres i dodao da su diplomatski napori važni za mirno rješavanje krize.

Abe je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da dijalog sa Sjevernom Korejom mora da bude usmjeren ka "denuklearizaciji" te zemlje.

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je prije dva dana da je moguć dijalog bez preduslova sa Sjevernom Korejom.Sjevernoj Koreji je uveden niz strogih sankcija zbog njenih nuklearnih i balističkih proba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније