Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

14. 12. 2017. 12:33 >> 14:17
2

PUTIN SAOPŠIO

"Na izbore kao nezavisni kandidat"

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je danas da će na predstojećim predsjedničkim izborima učestvovati kao nezavistan kandidat, ocjenjujući da opozicija nema snažnog kandidata koji bi mu se suprotstavio. On je ocijenio da je Amerika faktički već izašla iz bilateralnog sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa.

Putin (65) je, na godišnjoj konferenciji za novinare, rekao da već ima predizborni program i da se nada podršci više od jedne političke partije.

Putin smatra da opozicija, uprkos tome što pravi "veliku buku", malo toga može da ponudi narodu, prenosi Rojters.

Ankete pokazuju da Putin ima podršku 80 odsto glasača i da će sigurno pobijediti na izborima 18. marta naredne godine.

Ruski predsjednik odgovara na pitanja na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi za koju se akreditovalo rekordnih 1.640 predstavnika medija.

Odgovarajući na prvo pitanje, Putin je rekao da Rusija treba da gleda u budućnost, kao i da su glavna pitanja za njegovu zemlju razvoj infrastrukture, obrazovanje i zdravstvena zaštita.

Na ovoj "velikoj pres konferenciji", koju Putin drži u decembru da bi sumirao rezultate odlazeće godine, ne postoje ograničenja što se tiče tema, pa tako ruski predsjednik odgovara na razna pitanja - od unutrašnjopolitičkih, preko spoljne politike, kao i ličnog života.

Najduža Putinova konferencija za novinare trajala je četiri sata i 40 minuta, a održana je 2008, a najkraće 2001.  - sat i 33 minuta.

"SAD faktički napustile Sporazum o raketama"

"Slušamo razgovore o problemima sa Sporazumom o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa. Po svemu sudeći, stvaraju se uslovi i vodi se propaganda o mogućem izlasku SAD iz tog sporazuma... Faktički su iz njega izašli", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za štampu.

On je naveo da Moskva ne može sebi da dozvoli tako velike vojne rashode kao Vašington, ali da odvaja dovoljno sredstava za održavanje odbrambene sposobnosti.

Putin je kazao da će Rusija 2018. potrošiti nešto više od 46 milijardi dolara na vojne potrebe, dok će u SAD biti potrošeno 700 milijardi dolara.

"Može li Rusija da dozvoli sebi takve rashode? Ne. Ali nam je to što trošimo, tih 46 dovoljno", kazao je Putin.

"Potreban radni kontakt s Trampom"

Putin je ocijenio da između njega i predsjednika SAD Donalda Trampa treba da postoji "radni kontakt".

Putin je na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare izrazio nadu da će Tramp imati mogućnosti da normalizuje odnose sa Rusijom.

"Radni kontakt mora da postoji među ljudima koji se bave tim radom za koji su ih zadužili birači. Nadam se da će Tramp postepeno biti u mogućnosti da normalizuje odnose sa Rusijom, i poći putem svoje predizborne kampanje", rekao je Putin.

Naveo je da se Tramp i on međusobno oslovljavaju po imenu.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније