Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Mina ]

16. 12. 2017. 11:20   >>  10:50

INDONEZIJA

Snažan zemljotres, dvoje poginulih

Dvije osobe su poginule u snažnom zemljotresu, jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali, registrovanom nadomak obale indonežanskog ostrva Java.

Prema riječima portparola Agencije za vanredne situacije Indonezije, došlo je do urušavanja 40 zgrada, dok je 65 zgrada pretrpjelo ozbiljnu štetu.

Potres, koji se dogodio pred ponoć po lokalnom vremenu, mogao se osjetiti i u prijestonici Džakarti, skoro 200 kilometara daleko od epicentra, kao i u selima u središnjoj i zapadnoj Javi.

Vlasti su izdale upozorenje od cunamija za dio obale Jave. Mnogi žitelji su u panici istrčali iz zgrada, a na indonežanskim televizijskim kanalima mogle su se vidjeti slike velikih saobraćajnih kolona.

Kako je saopšteno, epicentar se nalazio na dubini od 92 kilometra, a bio je udaljen oko 52 kilometra jugozapadno od grada Tasikmalaja, prenose agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније