Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

16. 12. 2017. 19:15 >> 18:44

KOD LIBIJE

Spašeno 270 migranata

Libijska obalska straža spasla je najmanje 270 migranata kod istočne obale te zemlje, izjavio je zvaničnik Mornarice Libije El Hadi Keil.

On je naveo da su arapski i afrički migranti, među kojima su žene i djeca, odvedeni u mornaričku bazu u Tripoliju, prenosi AP.

"Bili smo izgubljeni i nijesmo znali gdje da usmerimo čamac. Zvali smo obalsku stražu i helikopter je došao da nas navodi", rekao je Omar Jusef, migrant iz Sudana.

Libija je utonula u haos nakon ustanka 2011. kojim je zbačen, a kasnije ubijen dugogodišnji vladar Moamer Gadafi. Od tada je ta zemlja postala veoma česta, opasna ruta ka Evropi za one koji bježe od rata, siromaštva i gladi u regionu.

Libijske vlasti nedavno su pojačale napore kako bi se zaustavio prelazak migranata u Evropu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније