Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 07. 2013. 13:01 >> 13:02

GRANATIRANI GRADOVI

Sirija: Ubijeno 65 osoba

U posljednja 24 sata paljbom iz teškog naoružanja snage odane režimu sirijskog predsjednika Bašara Al Asada u operacijama širom Sirije usmrtile su 65 osoba, javlja agencija Anadolija.

Organizacija za nadgledanje ljudskih prava u Siriji javila je kako su artiljeriskom paljbom režimske snage usmrtile u Damasku 23, u Halepu 17, Dejru'z Zori 7, Homsu 6, Hamadi 5, Idlibu, Deradi 2, te u Kunejtri jednu osobu.

Revolucionarno vijeće Sirije izvjestilo je kako su režimske snage granatirale naselja u okolini aerodroma Kuveyris u Halepu. U samom gradu je takođe bilo intenzivnih sukoba između režimskih i pobunjeničkih snaga. Režimske snage su također raketirale i granatirale snage pobunjenika na različitim područjima grada Damaska, a u gradovima Dareja i Jermuk zabilježeni su sukobi između pomenutih snaga.

Novinska agencija Sirije (SANA) izvjestila je kako su režimske snage onesposobile više militantnih grupa na području cijele zemlje. SANA je takođe javila kako se u Homsu vojnim snagama predalo 350 militanata, kao i to da je u Dejru'z Zori na slobodu pušteno 40 ljudi za koje se sumnjalo da su učestvovali u pobuni protiv režima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније