Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

18. 12. 2017. 08:24   >>  07:52 1

OSTAJE PITANJE ASADA

Makron:Kraj rat u Siriji do kraja februara

Predsjednik Francuske Emanuel Makron ocenio je da će rat protiv džihadista Islamske države u Siriji biti završen do polovine ili kraja februara poslije čega slijede razgovori s predsjednikom te zemlje Bašarom el Asadom.

  

 

 

"Premijer Iraka Hajder al Abadi je 9. decembra proglasio pobjedu i kraj rata protiv džihadista. Mislim da će do polovine, ili kraja februara biti pobjeda i kraj rata u Siriji", rekao je Makron u intervjuu za televiziju Frans 2.

Makron je nedavno rekao da će vojne operacije protiv Islamske države u Siriji trajati do polovine ili kraja februara, dok je Rusija saopštila da je Sirija "potpuno oslobođena od džihadista".Francuski predsjednik je rekao da poslije toga slijede razgovori sa Asadom, čiji odlazak s vlasti traži opozicija.

Viiše će se zalagati za Evropu

Francuski predsjednik je ocijenio da je njegova zemlja "zapanjila" Evropu i cio svijet kada je u maju ove godine izabran za predsjednika zbog čega ga ta pobjeda "obavezuje da učini još više za Evropu i ukupno na međunarodnom planu".

"Francuska je zapanjila Evropu i svijet kada je izabrala predsjednika od 39 godina, koji ne pripada nijednoj stranci, koga niko ne poznaje i koji je došao niotkuda", rekao je Makron u intervjuu za televiziju Frans 2.

Prema njegovim riječima, pobjeda na izborima ga obavezuje da "učini još više za Evropu i na međunarodnom planu" ali i na domaćem planu, "zajedno sa onima koji žele napredak Francuske".

Centristički predsjednik ponovo uživa popularnost Francuza sa 52 odsto ispitanih koji su zadovoljni njegovim radom, prenio je danas francuski list Žurnal di dimanš (Journal du dimanche) rezultate nove ankete.

Iako je povratio popularnost, mnogi Francuzi ga smatraju predsjednikom za bogataše, a posebno je kritivan na društvenim mrežama jer je ovog vikenda "unaprijed" proslavio 40. rođendan u dvorcu Šambor, dragulju arhitekture u dolini Loare gdje se nalaze čuveni zmakovi Francuske.

Makron, koji za razliku od prethodnika nerado daje intervjue ovaj put je dao duži intervju televiziji,napuniće 21. decembra 40 godina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније