Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 07. 2013. 16:41   >>  16:50

EGIPAT

Naloženo hapšenje lidera Muslimanske braće

Egipatsko tužilaštvo izdalo je nalog za privođenje nekih od lidera Muslimanske braće sa optužbom da su podsticali incidente na trgu ispred Sjedišta republikanske garde u Kairu.

Egipatsko Tužilaštvo je izdalo nalog za privođenje nekoliko visokih dužnosnika organizacije Muslimanske braće, kao i nekoliko osoba koje se povezuju sa tom organizacijom, a kao razlog za privođenje sa optužbom da su podsticali incidente ispred Sjedišta republikanske garde u Kairu.

GPortparol organizacije Muslimanske braće Džihad Hadad je za agenciju Anadolija izjavio da je današnja odluka egipatskog tužilaštva o hapšenju nekih od lidera te organizacije politička odluka, koja za cilj ima da rastjera demonstrante sa trga i da slomi snagu pristalica Ihvana.

"Današnja odluka jasno pokazuje da se u Egiptu na scenu vratila politika bivšeg Mubarakovog režima, koja se bavila falsifikovanjem i izmišljanjem laži, kako bi se diskreditovali politički protivnici", rekao je Hadad.

Istakavši da ovaj potez tužilaštva neće uticati na promjenu kursa njihovoe organizacije, Hadad je najavio nastavak protesta protiv onih koji su "vojnim državnim udarom srušili revoluciju".

Predsjednik Vijeća za planiranja u Muslimanskoj braći Muhamed Bedi, zatim njihovi visoki zvaničnici Mahmud Izet, Muhamed El Beltavi i Mahmud Husejin, te bliski saradnici organizacije su osobe za koje je izdat nalog za privođenje.

(AA)
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније