Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

22. 12. 2017. 12:01 >> 11:36

REKORDNI BUDŽET

Japan: Predložili 39 milijardi za odbranu

Japanska vlada predložila je danas rekordni budžet za odbranu od 39 milijardi eura za narednu fiskalnu godinu s ciljem jačanja odbrane zemlje za slučaj napada iz Sjeverne Koreje.

To će biti šesta godina za redom da Japan povećava budžet za odbranu.

Ukupni državni budžet za 2018/2019. takođe će dostići rekord sa 730 milijardi eura, što je posljedica značajnijih izdvajanja za sektor odbrane, ali i socijalne zaštite.

Cilj povećanja budžeta za odbranu velikim dijelom usmjeren je na zaštitu Japana od razvoja sjevernokorejskog programa balističkih raketa.

Japanska vlada je prošle nedjelje odobrila plan za kupovinu američkih protivraketnih sistema.

Tenzije posljednje dvije godine rastu u regionu pošto je Sjeverna Koreja sprovela nekoliko nuklearnih i balističkih proba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније