Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

23. 12. 2017. 13:15 >> 12:41
2

NAORUŽAVANJE UKRAJINE

Rusija kritikovala odluku SAD

Zamjenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin izjavio je danas da odluka SAD da isporuči novo oružje Ukrajini može da podstakne sukob na istoku te zemlje.

 

 

 

Karasin je rekao za agenciju Ria Novosti da potez administracije američkog predsjednika Donalda Trampa može da utiče na mirovni proces u Ukrajini i implementaciju mirovnog sporazuma iz Minska.

Vašington je odobrio plan o isporuci oružja Ukrajini, što bi moglo da produbi učešće SAD u sukobu na istoku te zemlje, ali i da dodatno da zaoštri rusko-američke odnose, navodi agencija AP.

Novo oružje uključuje protivtenkovske rakete "Džavelin", naveli su neimenovani američki zvaničnici.

Stejt department nije potvrdio slanje oružja, navodeći samo da SAD planiraju da pojačaju odbrambene kapacitete Ukrajine, nazivajući tu pomoć "isključivo odbrambenom".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније