Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

(B92)

23. 12. 2017. 20:54   >>  20:30

PROTIV KORUPCIJE

"Marš sramote" održan u Izraelu

Hiljade ljudi okupilo se u Jerusalimu i Tel Avivu, najvećim izraelskim gradovima, da demonstrira protiv korupcije.

U Tel Avivu su se demonstranti okupili četvrtu subotu zaredom, tražeći ostavku premijera Benjamina Netanijahua. Nosili su transparente sa natpisima: "Ni ljevičari, ni desničari, već pošteni", "Veliki biznis, političari i podzemlje", kao i "Idite kući korumpirani".

Demonstracijama u Jerusalimu prvi put su se pridružili i desničari, a među njima i oni koji glasaju za Netanjahuovu konzervativnu partiju Likud, prenose izraelski mediji.

Organizovao ih je bivši Netanijahuov direktor za komunikacije Joaz Hendel, koji je na Fejsbuku napisao da ide da protestuje "ne protiv već za vladavinu prava".

Demonstranti u Jerusalimu su uzvikivali: "Bez profesionalizma nema države" i nosili transparente s natpisima: "Policija i IDF ( Izraelska odbrambena vojska) pripada svima nama" i "Zaslužujemo čistu politiku".

Manjih demonstracija bilo je i na sjeveru Izraela, u Haifi i još nekim gradovima. Protiv Netanijahua vode se dvije istrage, a policija ispituje i neke od njegovih saradnika.

Premijer se sumnjiči da je primao skupe poklone od pristalica milijardera, uključujući i strance, kao i da se dogovarao s vlasnikom jednog tiražnog izraelskog lista da povoljnije izvještava o njemu u zamjenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Netanijahu poriče da je bilo šta loše učinio i optužuje medije da su pokrenuli lov na vještice protiv njega i njegove porodice.

Za još jednu "aferu podmornica", kako je nazvana, sumnjiče se Netanijahuovi saradnici, a odnosi se na optužbe za mito u sporazumu Izraela i Njemačke vrijednom više od milijardu dolara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније